Basset Hound erkende fokkers

Helaas zijn er nog al wat mensen die te impulsief een Basset Hound willen aanschaffen. De aanblik van een Basset Hound puppy doet vele mensen smelten. Vergeten wordt dat het een echte meute hond is, die erg slecht alleen kan zijn (enz.). Voordat u daadwerkelijk op zoek gaat naar een Basset Hound, raden wij u zeer sterk aan om er eerst zeer goed over na te denken en veel informatie te vergaren over het ras. Lees zeker eerst de pagina's die u in osn hoofdmenu kan vinden. Een volgende goede stap zou het bezoeken van een erkende fokker kunnen zijn.

Waar vind ik een erkende fokker?

Fokkers die aangesloten zijn bij de N.B.H.C. (Nederlandse Basset Hound Club) houden zich allemaal aan het "fokreglement". Het verdient dan ook zeker de aanbeveling om een Basset Hound aan te schaffen bij een fokker die aangesloten is. Een overzicht vindt u HIER. Het aanbod van pups is zeker niet groot te noemen, echter het is zeer de moeite waard om het wachten voor lief te nemen. Er zijn namelijk "slechts" 20 erkende fokkers. Gelukkig hebben ze wel allen een website, waar zeker op te lezen zal zijn of er pups beschikbaar zijn en/of er pups worden verwacht.

Zooplus

Tip: ga zeker niet een fokker benaderen zonder enige kennis van het ras. Als er bijvoorbeeld een aantal Basset pups verwacht worden, dan zijn er meestal vele gegadigden voor. Uw uiting van interesse in combinatie met een kloppend verwachtingspatroon van het ras, verzorging, e.d. maken de kans vele malen groter dat u "uitgeloot" wordt.

Broodfokkers

indien u middels internet op zoek gaat naar een Basset Hound, komt u middels diverse marktplaatsen nog al eens op het "gewenste resultaat". Met leuke aandoenlijke foto's wordt u verleid om voor een relatief laag bedrag een Basset Hound pup op te halen. Doe altijd "onderzoek" naar de betreffende fokker! Er zijn helaas een aantal broodfokkers actief die op grote schaal bijna alle rassen lijken te fokken. U zult niet de eerste zijn, die na een paar weken noodgedwongen afscheid moet nemen van uw pup na een korte ziekte periode. Tevens lijkt het een mode verschijnsel te zijn van aanbieders om honden op grote schaal te importeren van grote fokkers uit de Oostblok landen.

Hoe doet u "onderzoek"? Type bijvoorbeeld de naam van de fokker in een goede zoekmachine (Google). "Slechte fokkers" komen vanzelf in de zoekresultaten te voorschijn, omdat ze bijvoorbeeld op diverse fora's besproken worden. Indien u er zelf niet uitkomt, ben ik altijd bereid zelf dit "onderzoek" te doen. Neem dan gerust contact met mij op.

Basset Hound fokkers

Basset Herplaatsen

Bent u bekend met het geweldige karakter van de Basset Hound en weet u als geen ander wat de hond nodig heeft? Overweeg dan eens om u aan te melden bij de Stichting Basset Herplaatsen Nederland. Meer informatie vindt u HIER.