Onze Basset Hound

Deze pagina zal ik o.a. vullen met onze eigen verhalen en foto's van onze Basset Hound genaamd Baloe.

Baloe als pup

Op 24 juli 2007 werd onze Basset Hound "Doedel's Biscuit Babs" (en we noemen haar Baloe), geboren. Haar vader is Prehniet Olof v. Grunsven en haar moeder is Lizzy v.d. Ballasthoeve. N.B.H.C. fokker; Doedels Bassethounds. Op bovenstaande foto hadden we Baloe net een paar daagjes in huis. Natuurlijk was het in het begin nogal wennen voor Baloe, immers de vertrouwde roedel werd ingeruild voor een nieuwe. Gelukkig ging dit vrij snel goed, mede omdat we van de fokker een knuffel met nestgeur hadden meegekregen. Daarnaast was er bij ons altijd wel iemand thuis (ik werkte 24 uur p/w van huis en gedeeltelijk thuis en mijn vrouw was "altijd" thuis). Op het moment dat Baloe bij ons thuis kwam, hadden wij zelf al twee dochters. Lieke van destijds 5 jaar en Eliza van bijna een jaar. Met name Lieke kreeg al erg snel een geweldige band met Baloe, maar ik moet ook wel zeggen dat Baloe weinig moeite had met een kruipende dreumes in huis. Ze had totaal geen drang om er "boven te staan in rang", ze was eerder beschermend naar Eliza.

Baloe en Eliza

Begin 2008 zijn we met ons gezin verhuist naar Friesland en dit is achteraf gezien een zeer juiste keuze geweest. We woonden namelijk oorspronkelijk in het centrum van een middelgrote stad. Hier was wandelen geen probleem, maar altijd eerst een stuk met de auto en daarnaast waren er weinig losloop gebieden in de buurt. In Friesland (eindelijk een huis met een tuin) ging er ook voor Baloe een nieuwe wereld open. Lopend naar het IJsselmeer strand, lekker zwemmen en ravotten met andere honden. Op 10 minuten rijden losloop gebieden in het bos. Dagelijks dus heerlijk met z'n allen een frisse neus opdoen en behoorlijk wat beweging krijgen. Wel was het met Baloe altijd even uitkijken als ze los liep. Op grote afstand kon ze al andere honden ruiken en als sociale hond moest ze dan toch echt wel even kennismaken. En dan hebben we het nog niet eens over "wildsporen"... tja we waren gewaarschuwd. Desondanks wist ze ons na een minuut of 5 (voelt altijd langer) feilloos terug te vinden.

Baloe 10 maanden

Op bovenstaande foto is Baloe rond de 10 maanden. Haar eerste loopsheid heeft ze net achter de rug en ze mag dus nu een echte dame genoemd worden. (Wat een gedoe zo'n honden onderbroek voor een maandverbandje...).

Zooplus

(Ik zal spoedig deze pagina aanvullen...).