Basset Hound gezondheidsverzekering, alles op orde

Een Basset Hound is een prachtdier om te hebben. De van origine Engelse Franse jachthond is een kiene speurder die hielp bij de jacht om aangeschoten wild op te sporen. Dankzij de zeer goed ontwikkelde neus heeft de Basset Hound een spoor zo te pakken. Als gezinshond, is de Basset Hound ideaal. De hond is lief en alert, en houdt graag de roedel in de gaten.

De Basset Hound heeft meestal een driekleurige vacht, lange oren, een stevige bouw en een redelijk lange rug. Vanwege de korte poten staat de Basset Hound dicht bij de grond, met voordeel dat de neus dichtbij een eventueel spoor is. Het nadeel is echter dat de hond eerder nat is omdat de buik ook dicht bij de grond is.

Gezondheidsproblemen Basset Hound

Basset Hound verzekering

De Basset Hound heeft natuurlijk verzorging nodig. De hond verzorgen en in goede conditie houden is belangrijk. Ondanks dat het Basset Hound ras een sterk soort is, gaat iedere eigenaar een keer tegen gezondheidsproblemen aanlopen. De problemen die bij een Basset Hound kunnen optreden verdienen wel even de aandacht, gewrichtsproblemen zijn bijvoorbeeld niet ondenkbaar. De kosten die gemaakt moeten worden wanneer er een arts nodig is, kunnen zich enorm snel opstapelen, even kijken naar een verzekering is zeker geen slecht idee.

De onderste hangende oogleden beschermen de ogen niet optimaal. Vuil kan zich makkelijk ophopen en een ontsteking kan snel ontwikkelen. Oogafwijkingen kunnen gemakkelijk ontstaan, ook door natuurlijke ouderdom. Groene staar is een veel voorkomende kwaal. De gemiddelde levensverwachting van een Basset Hound is rond de twaalf jaar oud, en in die twaalf jaren kan er heel wat gebeuren of voorkomen worden. Goede verzorging is altijd noodzakelijk. Verzorging gaat dus niet alleen over het voer maar ook over het schoonhouden van de ogen en de oren en de vacht.

De oren van de Basset Hound moeten dagelijks worden gecontroleerd. Bacteriën die zich kunnen nestelen, onder die mooie lange oren, kunnen eenmaal in de gehoorbuis veel irritatie veroorzaken, en dan wordt het lastig. Net als de oren en de ogen, heeft de loshangende huid van de hond ook verzorging nodig. Ontstekingen in de huidplooien en onder de oksels kunnen worden voorkomen. Maar als het nodig is kan een dierenarts de uitkomst zijn.

Geen financiële zorgen met een hondenverzekering

Het is niet te voorspellen wat er allemaal gaat gebeuren in het leven van een Basset Hound. Maar het hebben van geen zorgen omtrent ziektekosten die misschien een keer gemaakt moeten gaan worden, is ook wat waard. Het is een belangrijke zaak om van te voren zeker te kijken naar welke hondenverzekering het best past bij uw hond. Verzekeringen zijn er op maat, gericht op elk dier. Het is een idee om bijvoorbeeld uw dierenarts te raadplegen voor tips en verschillende hondenverzekeringen te vergelijken.

Beschermen tegen hoge kosten is verstandig om kritieke situaties te voorkomen, zorg is dan geen zorg voor uw Basset Hound.